Tredemøllen oppgradert

Säto tredemølle (illustrasjonsfoto)Klinikken på Travparken har i løpet av våren modernisert og oppgradert tredemøllen slik at den tilfredsstiller 2012 standard.

Hva kan undersøkes på tredemølle?

Luftveier: Problemer med luftveiene er ved siden av halthet den mest begrensende faktor for hestens atletiske karriere.  Ved å montere endoskop og kjøre hesten på tredemøllen kan man undersøke hvordan hestens svelg og strupe fungerer under tilnærmet normale løps- og konkurranseforhold.

Kondisjon og prestasjonsevne: Hestens form kan vurderes på tredemøllen ved å sjekke melkesyredannelse, pulsøkning og –senking og blodstatus under kontrollert og registrert belastning. I tillegg kan EKG tilkobles og hjertet sjekkes ved mistanke om hjertelidelse.

Halthet og andre bevegelsesforstyrrelser: Med hesten på tredemølle kan man i flere gangarter og varierende hastighet se hesten fra flere sider og vurdere steglengde og balanse. Sammen med diagnostiske bedøvelser gir dette bedre mulighet for korrekt bedømmelse av problemer i bevegelsesapparatet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: